Radnice i radnici

komunistiks | 24 Decembar, 2008 21:37

Imali smo: Slobodu, jedinstvo, posao, besplatno lečenje, mogućnost da svako u zavisnosti od svoje želje, a ne od novca ima pravo na više obrazovanje.

Imali smo progresivnu i jaku industriju, imali smo mogućnost da letujemo, putujemo, jednom rečju imali smo život dostojan čoveka.

Sada, zahvaljujući političarima, prevarantima iz raznih parlamentarnih stranaka, koji nas svakodnevno lažu i obmanjuju preko svojih plaćeničkih medija i svojih nenarodnih lažovskih stranaka nemamo ništa od toga.

Možemo slobodno reći da smo bili gospodari rada i rezultata rada, a da smo sada zahvaljujući njima pretvoreni u robove.

Srbija danas živi u anarhiji. Više se ne poštuje volja naroda. Svakodnevno se sa posla otpuštaju na hiljade radnika, mnogo je radnika koji rade bez ikakvog prava, samo da bih preživeli i prehranili sebe i porodicu. Danas svako od nas živi od danas do sutra. U Srbiji nema više osmeha , u Srbiji nema više nade za bolje. Srbija se danas pretvorila u državu u kojoj caruje kriminal, u kojoj caruje korupcija, nemoral, u kojoj nema reda i poretka. Svi mi želimo da iz ove mračne sadašnjosti uđemo u svetlu budućnost. Svi mi znamo da sve parlamentarne stranke, ma koliko bile u sukobima, rade to prividno da bih izigrele građane na izborima. U Srbiji nema pravih izbora i promena dok radnici ne nastupe organizovano. Dzabe je menjati jednu stranku i lidera, kada sistem ostane isti, kada ostane kapitalizam. Zato su svi oni koji sede trenutno u skupštini isti, jer svi oni propagiraju jedno nehumano, neljudsko i propalo društvo, jedan propali sistem. A to je kapitalizam. Mi dobro znamo da se svi oni bore samo za svoje fotelje, za dobre plate, a za narod ih nije briga. To su paraziti koji žive na naš račun, na račun naroda, što se najbolje vidi u raskoši njihovih predizbornih kampanja. Ima li izlaza iz ove situacije?          Izlaz je u nama samima koji moramo da se trgnemo, da shvatimo šta nam se događa, da se okupimo i organizovano krenemo u borbu za bolji život, za život kakav smo imali u socijalističkoj Jugoslaviji, za koji se moramo po svaku cenu izboriti.Neka ovaj proglas bude javni poziv svakom čoveku, svakom radniku, seljaku, omladincu, svakom ko je ponižen i obespravljen sa nam se priključi u borbi za lepšu i srećniju budućnost.

ZA ŽIVOT DOSTOJAN ČOVEKA!

  Dušan Milenković, sekretar Komunista Srbije
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb