KRUŠEVAC NA PRVOM MESTU! - KONFERENCIJA ZA NOVINARE 24.MART 2009.

komunistiks | 25 Mart, 2009 23:59

Na konferenciji za novinare održanoj 24.marta 2009. godine Komunisti Srbije podsetili su građane na sva nedela koja su počinjena našem narodu od strane naših sadašnjih zapadnih prijatelja. Na te događaje u kojima se naša zemlja herojski borila i odolevala sto puta jačem neprijatelju podsetio nas  je generalni sekretar Komunista Srbije, Dušan Milenković. On je napomenuo da se danas jasno vidi da agresija NATO pakta na SRJ nije bila sa ciljem da se zaštite ljudska prava Albanaca na Kosovu, već sa ciljem da se okupira deo teritorije jedne nezavisne i suverene zemlje, SRJ, sada Srbije.

Danas se naša zemlja zadužuje od tih zemalja koje nam duguju ratnu odštetu u iznosu od nekoliko destine milijardi dolara. Međunarodni sud se proglasio nenadležnim po pitanju ratne odštete. Isto tako haški tribunal je oslobodio zločince iz redova OVK, dok je naše herojske generale osudio, samo zato što su svoj život položili na oltar otađbine i branili svoju zemlju” “ – izjavio je Milenković.

 

Zatim je dodao: Ali šta su sva ta razaranja prema izgubljenim ljudskim životima, koji se nemogu nadoknaditi. Hoće li se ikad suditi Nato zločincima, koji su bombardovali, ne samo vojne, već u većini slučaja i civilne ciljeve, mostove, škole, firme, naselja, puteve i slično. Mnogo je nevinih koji su stradali u agresiji Nato pakta na našu zemlju. Mi se nadamo da će istorija reći svoje o ovim događajima i da će pravda biti zadovoljena, a zločinci izvedeni pred lice pravde.

 

 

Drugi deo konferencije je posvećen nepravilnostima u radu gradske vlasti.

Milenković je kritikovao gradsku vlast zbog neracionalnog trošenja sredstava. Napomenuo je primer aerodroma Rosulje, koji takoreći i nepostoji, a koji ima upravni odbor i direktora. On je napomenuo da svi oni primaju plate, koju jednim delom ili celu daju svojim partijama. Zar ćemo vladajuće partije u gradu finansirati iz gradskog buđeta na taj način, na štetu građana, zapitao se Milenković.

 

 

Zatim je napomenuo i drugi primer neracionalnog trošenja sredstava iz gradskog buđeta, a to je scenski nastup Mažuretkinje , takozvana proslava dana mimoze u centru grada, koja je trajala dvadesetak minuta, a za koju je gradska vlast izdvojila oko 4.500 evra. Žalosno je to da Kruševac kao grad nije imao organizovan doček Nove godine, što nije imao koncert na Trgu, makar neke lokalne grupe, a sada gradska vlast neracionalno troši i to na klovnove i plesačice, koji su prodefilovali gradskom ulicom. Mi nemamo ništa protiv kulturnih manifestacija u gradu, šta više treba da ih bude više, ali imamo samo reči kritike na ovakav rad gradske vlasti, koja poziva na štednju, a sama neracionalno troši, rekao je Milenković.

 

 

On je zatim upitao zašto gradonačelnik tek sada posle pet i više meseci kaže da će provod lokalnih funkcioner vladajuće koalicije u hotelu Dabi platiti sponzori, zašto nisu platili do sada!

 

Zatim je obavestio predstavnike medija da Komunisti pozivaju na saradnju svu opoziciju u gradu, koja ima jasan program za oporavak provrede i sveukupni razvoj grada, sve partije koje hoće taj program da sprovedu u delo. Istakao je da KS u Kruševcu ima neke nazvanične razgovore sa nekim opozicionim partijama oko moguće saradnje u interesu grada. O rezultatima ovih razgovora mediji će biti blagovremeno obavešteni.

Za kraju je dodao da Komunisti zele da kritikuju sve ono što gradska vlast radi na štetu građana Kruševca, a sve ono što je dobro i nije za kritiku uživaće podršku Komunista.

 

 

Drug Milan Uštević je zatim iznao rezultate anketa koju je sproveo Gradski komitet Komunista Srbije u Kruševcu, po kojima je 65% građana Kruševca nezadovoljno radom gradske vlasti. Isto tako u istraživanju za koga bih građani Kruđevca glasali da su u ovom trenutku raspisani lokalni izbori Komunisti Srbije su treći sa 9,7% posle Demokratske Stranke i Srpske Napredne Stranke.

 

 

 

Informativna Služba

GK Komunista Srbije u Kruševcu

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb